World of Trucks Contract – az új Fuvar!

[ratings]

wotr_logo

Kedves Sofőrök!

Ahogy azt már olvashattátok a napokban mindenki számára elérhetővé vált Steamen az Euro Truck Simulator 2 játék legújabb 1.22-es frissítése. A Steam automatikusan frissíti mindeni számára a játékot, aki nem használ régebbi “béta” verziót. Fontos! A Multiplayer mod egyelőre nem támogatja a legújabb verziót, bízunk benne, hogy ez napokon belül változni fog. Addig is, aki multizni szeretne annak a Steam kliensben a Játék nevére kell jobb egérgombbal kattintani, majd a Tulajdonságok – Béták  lehetőséget választva kikeresni a listából a korábbi, 1.21-es verziót.

Az új verzió egy fontos és nagy újítást hozott a játékba, mégpedig egy új fajta fuvar típust, a “WoT Contract”-ot.

Ahhoz, hogy élni tudjatok az új fuvarok lehetőségével, rendelkeznetek kell World Of Trucks fiókkal, amit Eredeti játékkal szerezhettek a www.worldoftrucks.com weboldalon történő regisztrációval, valamint a játékban a Profilotok WoT rendszerrel történő összekapcsolásával. Ez utóbbit a Profilválasztó képernyőn tehetitek meg, a regisztrációkor megadott adatokkal.

Nézzük hogyan működik az új fuvar a gyakorlatban:

  1. lépés, hogy ellátogassunk a wot weboldalra, ott bejelentkezzünk

wot1 wot2

A “My Page” oldalon a fenti új adatokat fogjuk látni. A képen még az első fuvar teljesítése előtti állapot látható, ez a fuvarok teljesítésével folyamatosan változni fog.

Vállaljuk el az első megbízásunkat!

Ehhez válasszuk a “Job Market” menüpontot:

 

wot3

Első feladatunk a Kezdő város kiválasztása lesz. Innen fog indulni a WoT fuvaros pályafutásunk. Ez a választás azért fontos, mert a fuvarokat a későbbiekben “sorban tudjuk teljesíteni”, vagyis ahol az egyik fuvart befejezzük, onnan induló fuvarokat tudunk legközelebb választani. FONTOS! Jelenleg CSAK az alap játék városai választhatóak, a Going East és a Skandinávia kiegészítő városai NEM!

Miután kiválasztottuk a kezdő városunkat, megjelenik egy lista az elérhető fuvarokról, amikre kattintva jobb oldalon részletesebb információkat is kaphatunk a fuvarról.

Szintén nagyon fontos, hogy az új fuvarokkal bekerül a játékba egy új időszámítás is, ami a ‘WoT idő’ névre hallgat, ez pedig nem más, mint a Valós idő, tehát “Real Time”

Ennek megfelelően a táblázatban is látható “Time left” érték azt mutatja, hogy valós idő szerint mennyi idő van még a fuvarból. Azt “ESt. Delivery Time” szintén valós időben számított átlagos teljesítési időt mutatja (azért, hogy segítséget nyújtson a kiválasztásnál, hogy mi férhet még bele az időbe és mi nem).

wot4

Ha megtaláltuk a számunkra tökéletes fuvart, akkor kattintsunk a szerződés aláírására, vagyis a “Sign Contract” gombra. Ezután kis ablakban még egyszer láthatjuk a fuvar adatait:

wot5

Ahogy a kis ablak írja is, ezután a teendőnk már az ETS2 játék elindítása és a WoT profilunkkal összekapcsolt profilunk betöltése.

ets2_00341

A játék képernyőjén már láthatjuk is a változásokat, a fenti képen látható a bal felső sarokban, hogy “aktív WoT megbízásaunk van”, nehogy elfeledkezzünk róla. Az alábbi képen pedig látható, hogy a “Fuvarok” menübe bekerült a harmadik lehetőség “Külső megbízás” néven. Erre kell kattintani, majd a játék szinkronizálja az adatokat a WoT rendszerrel.

ets2_00342

A következő képen áttekinthetjük az induló és a célállomást, valamint a rakomány adatait. Itt az első felület, ahol feltűnik az új, Valós idejű időszámláló, szép kék betűszínnel kiemelve. FONTOS tehát, hogy ez az idő a Valós időt jelenti, nem a megszokott játékbelit (ahol olyan 3-5 másodperc alatt telt / telik el 1 perc ).

ets2_00343

Amint a Fuvar kezdésre kattintunk, a játék “Oda teleportál” a felvevő telephelyre és a rakományt is felveszi – hasonlóan, mint a Gyors fuvarnál – csak itt saját kamionnal kell teljesíteni a fuvart.

A Navigációs rendszerben a fuvar adatainál szintén kék színnel láthatjuk a WoT időt. FONTOS! Jelenleg az ilyen fuvarokra egységesen maximum 90km/h sebességkorlátozás van beállítva, függetlenül a játék beállításoktól, vagyis aki száguldozni szeret, az ne ezt a fuvar típust használja, mert nem fog tudni gyorsabban menni.

ets2_00344

Miután leszállítottuk a rakományt az összesítő táblázaton ismerős adatokat láthatunk, kivéve 2 sort, az egyik a Menetidő, ami itt szintén a WoT, vagyis Valós idejű időt mutatja, illetve bekerül egy új sor, ahol az eddig teljesített WoT Contract-os fuvarok számát mutatja.

ets2_00345

A fuvar végeztével a Weboldalon is frissül a statisztika:

 

wot6

 

Reméljük, hogy ez a cikk segítséget ad mindenki számára, aki szeretné kipróbálni az új fuvar módot. Ha továbbra se lenne világos valami, akkor a kérdéseteket itt a cikk alatt tehetitek fel!