Új Cég létrehozása

Szinte napi szinten keresnek fel minket azzal a kérdéssel, hogy “hogyan tudok céget csinálni?”, ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy oldalt, ahol erre a kérdésre választ kap mindenki, aki elgondolkozott azon, hogy saját céget hozzon létre.

Mi kell ahhoz, hogy saját céged lehessen?

Első és legfontosabb, hogy el kell határoznod, hogy saját céget hozz létre. Majd ezután jön a neheze!

Az Euro Truck Simulator 2-ben a “cégek” igazából csak elméleti szinten létező dolgok, tehát NEM KÉPEZIK A JÁTÉK SZERVES RÉSZÉT! Ennek megfelelően a Cég létrehozása is leginkább fejben dől el.

Mit kell tenned, ha eldöntötted, hogy céget alapítasz?

Ki kell találnod, hogy a leendő céged kinek szól? Magadnak és 1-2 barátodnak, rokonodnak? Csak ti néhányan szeretnétek a cég színeiben tevékenykedni? Ha így van, akkor jó hír, hogy a lehető legkönnyebb dolgod van! Hiszen elég csak kitalálni egy jó (és mások által még nem használt) cég nevet, esetleg egy közösen használt egyen festést és a kommunikációs csatornát, ahol esetlegesen multiplayer konvoj alatt kommunikálni tudtok egymással.

Ha nem csak szűk baráti kör számára hoznál létre céget, vagy szeretnéd valóságosabbá tenni a céget azáltal, hogy a leszállított fuvarokat valamilyen módon dokumentálod is, akkor jön egy fokkal nehezebb helyzet, ugyanis ekkor szükséged lesz egy weboldalra / felületre ahol ezen adminisztrációs feladatokat elvégzitek. Ez lehet egy egyszerű Weboldal vagy fórum téma, ahol “kézzel végeztek mindent” esetleg az adatokat valamilyen adatbázisba vagy táblázatba beírva összegzitek. Vagy használhattok kifejezetten ilyesfajta cégek számára létrehozott rendszereket (Pl régen ilyen volt a MyVTC, jelenleg ilyesmi a Trucksbook), netán megfelelő programozói tudás esetén készíthettek saját igényeteknek megfelelő menetlevél kezelő rendszert (mint amilyet például a Hungarocamion vZrt. is használ).

A lehetőségek eléggé szerte ágazóak, a lényeg, hogy az ETS2-ben beépítve nincs ilyen lehetőség, így a cég létrehozása minden esetben külső megoldásként jöhet csak létre!

 

Reméljük, hogy ez a kis leírás segít nektek abban, hogy megértsétek hogyan is “működnek” a virtuális fuvarvállalatok és azokat hogyan, mi módokon lehet létrehozni!