Multiplayer

Kép

Multiplayer mod – utoljára frissítve: 2017.10.28. 18:46

Szükséges hozzá:

Eredeti, Steames vagy Steamen aktivált Euro Truck Simulator 2 játék (Ha még nem rendelkezel vele a VÁSÁRLÁS oldalon beszerezheted!!

  • Nyilvánosra állított Steam Profil
  • Saját kamionnal rendelkező játékos profil!

Regisztrált felhasználói fiók a Wolrd of Trucks oldalon

Felhasználói fiók az https://truckersmp.com/ (mod weboldala) oldalon!

A Telepítés menete:

  1. lépés – Játék aktiválása a Steamen, amennyiben nem ott vásároltuk volna
    – Steam Kliens letöltése a www.steampowered.com oldalról, telepítés és Steam fiók létrehozása
    – Steam Kliens elindítása (NEM WEBOLDAL, hanem KLIENS!!!), belépés, kliens bal alsó sarkában “+ Játék hozzáadása..”  lehetőségre kattintás -> Termék aktiválása a Steamen -> Termékkód (Serial) megadása, amit a lemezhez kaptunk, általában a doboz belső felében található. Ha ez kész, akkor a játék bekerül a Steam könyvtárunkba.

2. lépés – Steam profil nyilvánosra állítása – Steam kliens jobb fent Steam nevünkre katt -> Profil megnézése -> jobboldalt fent Profil szerkesztése -> Adatvédelmi beállításaim ->Profil állapota – Nyilvános -> Változtatások mentése.

3. lépés – Regisztráció a World of Trucks oldalon

Nyissuk meg a https://www.worldoftrucks.com/en/join.php  oldalt, válasszuk a középső “Steam” lehetőséget, kattintva a zöld “Sign in trough Steam” gombra (Hasonlóan a Hungarocamion vZrt-hez csatlakozás közben). Amikor ellátogatunk a World of Trucks oldalra, a regisztráció közben a rendszer ellenőrzi, hogy van-e eredeti, aktivált ETS2 játékunk a Steam könyvtárunkban. Ha van, akkor tudjuk regisztrálni magunkat, később ezekre az adatokra a játékban lesz szükség az online profil létrehozásához.

4. Lépés – Multiplayer mod letöltése az www.truckersmp.com oldalról, miután regisztráltuk magunkat és beléptünk az oldalon szintén a Steam bejelentkezés segítségével.

Ha ez a regisztráció megtörtént, jelentkezzünk be és töltsük le a Multiplayer modot (Game Client), majd telepítsük. Telepítéskor meg kell adni elsőként azt, hogy hova telepítsük a modot, majd a telepített játék mappáját is. FONTOS! Ha nem jó mappát adsz meg, nem fog működni a multi!

GYK: A telepítés során a telepítő elsőként a Mod telepítésének könyvtárát kérdezi meg:

Setup will install Euro Truck Simulator 2 Multiplayer into the following folder.
To continue, click Next, If you would like to select a different folder, click Browse
Itt alap esetben felajánl egy “C:\Program Files (x86)\Euro Truck simulator 2 Multiplayer” mappát. Ez tökéletesen jó, nem kell vele csinálni semmit, kattintsunk a Next-re.

Majd ezután az ETS2 játékunk telepítési mappáját kérdezi meg:

Please select your Euro Truck Simulator 2 directory:

Ide a játékunk telepítési helyét kell megadni, ez alap esetbenC:\Program Files (x86)\Steam\Steamapps\common\Euro Truck Simulator 2

FONTOS, hogy ezt végig írjuk! Nem elég csak a Program files\Steam!!

5. lépés – A játék elindítása az asztalra került új “Play Euro Truck Simulator 2 Multiplayer” nevű Parancsikonnal.

A játék úgy fog elindulni, mint a sima, annyi különbséggel, hogy az intró videóban az Euro Truck Simulator 2 logo alá bekerül a “Multiplayer” felirat is, majd az intro után egy új felületet fogunk látni. Ezen a felületen kell megadni a regisztrált adatainkat (Email + jelszó), valamint kiválasztani a szervert, amire csatlakozni szeretnénk. Bal felső sarokban érhető el a Beállítások (Settings) menü, ahol néhány beállítást végezhetünk el a multival kapcsolatban.

6. Lépés – Profil Szerkesztése – Online profil aktiválása

A profil választó képernyőn a profilunknál menjünk a szerkesztésre és itt az “Online fiók” részen adjuk meg a World of Trucks oldalon regisztrált adatainkat. Ha ez megvan, a profil oldalon megjelenik a profilunk melett egy forgó földgömb. Ha megvan, töltsük be a profilt és folytassuk a játékot.

7. lépés – Automatikus csatlakozás a szerverre

Játék betöltésekor automatikusan csatlakozik a szerverre, erről kis státusz értesítést láthatunk a bal alsó sarokban piros betűkkel.

Jó szórakozást a Multiban!

Fontos:

– Jelenleg nincs AI forgalom a játékban, minden más mozgó jármű 1-1 játékos kamionja.

– Figyeljünk oda a KRESZ szabályainak betartására. Aki szándékosan elzár utat, út közepén áll meg, nekimegy másoknak, azokat az Adminok elég hamar kirúgják vagy kitiltják a multiból!

– A Multiban jelenleg az ÓRA (Idő) és a Lámpák vannak szinkronizálva. Tehát ha piros a lámpa, ne menj át, mert lehet keresztből egy másik játékos átmegy a kereszteződésen, akinek akkor épp zöld jelzése van. Nem szeretne senki ezek miatt kitiltást kapni úgy gondolom.

  • FIGYELEM!!! A multihoz SAJÁT, EREDETI STEAMES játlék szükséges! A Steamen nemrég bevezetett “Családi könyvtár megosztás” segítségével ugyan a játékkal lehetőségünk van játszani, ha valaki megosztotta velünk a fiókja játékait, DE a multiplayerhez nem lesz használható, mivel a játék nem kerül be a könyvtárunkba, a multi viszont ezt ellenőrzi!

FIGYELEM!!!

Mivel a Játékot és a Multiplayer modot NEM UGYAN AZ A CÉG / CSAPAT készíti, ezért amikor megjelenik a játék egy újabb verziója, a Steam automatikusan frissíti a játékot mindenkinél az újabb verzióra, DE A Multiplayer mod nem frissül, így az nem lesz még kompatibilis az új verziójú ETS2 játékkal. Ezt a multi indításakor jelezni is fogja “Unsupported Game version” felirattal, valamint kiírja, hogy melyik verzió van jelenleg és neki melyik verzió kellene.

Ahhoz, hogy multizni tudjunk, vissza kell állítani a játék verzióját a korábbira, ezt az alábbi módon tehetjük meg:

  • Steam Kliensben (NEM WEBOLDALON!!!!) a könyvtár listában rákattintunk jobb egérgombbal az ETS2-re, majd a megjelenő menü legalsó pontját a Tulajdonságok-at kiválasztjuk. 
  • A megjelenő ablakban megkeressük a BÉTÁK fület, majd azon az oldalon a legördülő menüben kikeressük az előző verziót, majd leokézzuk.

Ezután a Steam “frissíti a játékot”, miután végzett, ismét a korábbi verzió lesz a gépen és újra tudjuk használni a multit.

FONTOS, hogy az újabb verzióval ne használjuk a játékot, mert az új mentett állás nem lesz kompatibilis a visszaállított verzióval!