[KÖZLEMÉNY] A Steamen nem aktiválható játékokkal kapcsolatban

kozlemeny

 

Kedves Játékosok!

Amint azt korábban már ígértük, a nagy számban előforduló probléma miatt, miszerint a vásárolt Dobozos játékot nem lehetett Steamen aktiválni, mert azt írta a rendszer, hogy “már használva van” az aktiváló kód, felkerestük a hivatalos Magyarországi forgalmazót és a játék készítőt is, az alábbi közleményben a megkeresésünkre érkezett válaszukat olvashatjátok.

 

A tegnapi nap során felvettük a kapcsolatot az ETS2.hu Közösség nevében a hivatalos magyarországi forgalmazóval, a PlayON Magyarország Kft-vel, akiktől azt szerettük volna megtudni, hogy mégis hogyan fordulhat elő tömegesen, hogy a boltban vásárolt, eredeti, dobozos játékot nem lehet Steamen aktiválni.

A válaszuknak egy részlete ez volt:

Amikor a szoftver forgalomba került, még nem volt igény steam-es aktivációra, ezért az első széria így került a boltokba. A játékhoz nem is létezik adathordozón steam-es telepítőkészlet,

a steam-es verzió csak a steam-en keresztül tölthető/telepíthető. Mivel Magyarországon sokaknak jelent még problémát a limitált sávszélesség, ezért preferáltuk a lemezes verziót.

A következő széria ETS 2 viszont már kódkártyás, azaz a vásárló csak egy letöltő kódot kap, ami a steam-en aktiválható.”

Tehát az új, “kódkártyás” játékok, amik csupán a Steamen aktiválható kódot tartalmazzák, Lemezt nem, azok működni fognak rendesen.

Természetesen szerettünk volna minél tisztább képet kapni az esetről, így felkerestük az SCS Software céget is, ahol az után érdeklődtünk, hogy létezik-e olyan, hogy a Dobozos változatú (retail) játékot nem lehet aktiválni a Steamen, amire az alábbi választ kaptuk:

Hello,
All product keys issued by SCS Software for any retail or digital editions of our games can be activated on Steam.

Magyarul: Hello, Minden termékkulcs amit az SCS Software cég kiad akár a Dobozos akár a Digitális kiadásához a játéknak, az mind Aktiválható Steamen.

 

Ami fontos, a fejlesztő felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval is, aki jelezte, hogy továbbra is foglalkozik a problémával és mindent megtesz érte, hogy mindenki tudja aktiválni a játékát.

 

Mi azt javasoljuk, hogy ha lehetőség van, olyan helyen vegyétek meg a játékot, ahol digitális formában vagy “kódkártyával” kapjátok  és akkor elkerülhető ez a kellemetlen helyzet.

Ha nincs lehetőségetek rá és kénytelenek vagytok boltban megvásárolni a Lemezes verziót, amit nem tudtok aktiválni Steamen, akkor mindenképp vegyétek fel a kapcsolatot a magyar forgalmazóval a support@playon.hu E-mail címen, írjátok le, hogy melyik játékot vásároltátok meg (Alap ETS2, ETS2 Going East Kiegészítő, vagy a Gold Edition), írjátok meg, hogy nem tudjátok aktiválni, a továbbiakat pedig majd ők megírják, hogy mit kell küldenetek, hogy bizonyítsátok a vásárlást …stb.

 

Reméljük, hogy ezzel mindenki számára megnyugtató megoldást találtunk a felmerült problémákra.

 

UI: A teljes levelezést szándékosan nem másoltuk be a cikkbe, amennyiben erre irányuló megkeresés érkezik bármelyik fél (Forgalmazó vagy fejlesztő) részéről, akkor természetesen minden továbbiak nélkül a teljes levelezés szövegét meg fogjuk jeleníteni a bejegyzésben.