Fontos információ a Multiplayer moddal kapcsolatban!

[ratings]

Kedves Játékosok!

Mivel már-már rendszeressé váló kérdés / probléma lett minden ETS2 verzió frissítés után, hogy “nem indul a multi”, “nem tudok multizni”, majd az utóbbi időben egyre gyakrabban érkeztek “vádak” az ETS2 játék készítője, az SCS Software felé, így arra az elhatározásra jutottam, hogy megírom ezt a posztot, remélem sokan olvassátok majd és így ezek a problémák, kérdések, vádaskodások megszűnnek, vagy visszaszorulnak majd.

Kezdjük az egészet az elején. Az általunk szeretett Euro Truck Simulator 2 játékot az SCS Software nevű cég készítette, adta kis és azóta is folyamatosan fejlesztgetni, javítgatja, bővíti, úgy gondolom a mi még nagyobb örömünkre. Hiszen mindenki örül neki, hogy egy kiadott játékot nem dob félre a készítő, hanem éveken át fejleszti, javítja, bővíti, új tartalommal látja el és ennek jelentős részét INGYEN biztosítja a játékkal rendelkezők részére. Természetesen vannak fizetős kiegészítő tartalmak is, de azt azért mégse várhatjuk el, hogy mindent ingyen adjanak, nekik is kell valamiből élni és senkinek se kötelező azokat a kiegészítőket megvásárolnia.

Tehát röviden: Az ETS2 játékot az SCS Software készíti, fejleszti és bizonyos időközönként (átlagosan havonta) adnak ki hozzá egy új frissítést, amivel valami változik a játékban és mi – általában – örülünk az újdonságoknak.

És akkor jöjjön a Mumus.

Néhány hónapja elérhető az Eredeti, Steames Euro Truck Simulator 2 játékkal rendelkezők számára egy Multiplayer nevű MOD, aminek segítségével a játék kapott egy amolyan Multiplayer kiegészítőt. Ez eddig szintén jó és örvendetes, de jöjjön a nagyon fontos része a dolognak:

A MULTIPLAYER MODOT NEM AZ SCS SOFTWARE CÉG KÉSZÍTETTE, hanem egy tőlük teljesen független csapat! Hivatalosan SEMMI KÖZE egymáshoz a két dolognak. A multiplayer is “csak egy mod” a sok közül, csak népszerűbb, mint a többi egyéb mod, hiszen egy olyan játék módot tesz lehetővé, amire a legtöbb játékos vágyott az eredeti ETS2 játék kapcsán is.

Viszont, mivel teljesen független fejlesztő csapat dolgozik vele, így amikor megjelenik egy új játék verzió, akkor a Multiplayer nem lesz vele egy ideig kompatibilis, vagyis NEM FOG A LEGÚJABB ETS2 Verzióval működni.

Hogy miért? Mert a változtatásokat eszközölni kell a Multi modban is, de a Multit fejlesztő csapat csak akkor tud ehhez hozzá kezdeni, ha már elérhetővé tette az SCS Software az új játék verziót. Ilyenkor a Multi mod fejlesztők nekiállnak és megpróbálják működésre bírni a Multit… ha sikerül, akkor örülönk, ha nem sikerül akkor nem lesz kompatibilis az adott ETS2 verzióval a Multi (erre többször volt már példa).

Ennek okán sajnos minden ETS2 játékos az átmeneti időszakban döntésre kényszerül. Vagy kihasználja az alap ETS2 játék új verziója által nyújtott újdonságokat és cserébe ideiglenesen lemond a multiplayer használatáról, vagy visszaállítja a játékot egy korábbi – multiplayerrel kompatibilis verzióra, ez esetben a multiplayer működni fog, de lemond az ETS2 frissítéssel érkező újításokról.

Lehet emiatt mérgelődni, panaszkodni, de szerintem örüljünk, hogy valakik készítenek multit a játékhoz és döntsünk a fentiek alapján, hogy melyik számunkra a fontosabb az átmeneti időszakban.

 

Összegezve: A MULTIT NEM a játék fejlesztő cég készíti, így őket ne szídja senki, hogy “miért nem működik a multi” az új verzióval. És senki se legyen meglepve, hogy az új verzió megjelenése utáni napokban nem fog azzal a verzióval működni a multiplayer.

 A játék verziót változtatni a Steam – ETS2 – jobbegérgomb – tulajdonságok – Béták részen lehet!

Remélem sokatoknak hasznos lesz ez a bejegyzés a benne olvasható információkkal és egy kicsit jobban megértitek a helyzet kialakulásának okát.

Köszönöm!

[Hungaro]Asmo
ETS2.hu Közösség Vezető