ETS2/ATS 1.42 Nyílt Béta

Szeretünk új játékfrissítéseket hozni nektek, különösen azokat, amelyeket a közösségünk nagyon kért! Ma örömmel osztjuk meg veletek, hogy az 1.42-es frissítés az Euro Truck Simulator 2 és az American Truck Simulator nyílt bétában van, és készen áll arra, hogy ti, a mi “#BestCommunityEver”-ünk kipróbáljátok és teszteljétek.

Kérem, ne feledje, hogy ez a nyílt béta egy folyamatban lévő munka. Ha tervezed, hogy részt veszel ebben a nyílt bétában, akkor hozzájárulhatsz a hivatalos fórumaink megfelelő szekciójában (szekcióiban) történő hibabejelentéssel, ha bármilyen hibával találkozol. Visszajelzéseid és jelentéseid rendkívül értékesek csapatunk számára, és előre is köszönjük, hogy időt szakítasz ránk.

Míg a frissítéseink általában sok új frissítést és változtatást tartalmaznak, ez a frissítés inkább egy új és nagy funkció bevezetésére összpontosít a Convoy online többjátékos módunkban néhány kisebb frissítés és általános javítás mellett. Ezt szem előtt tartva nézzük meg, mit tartogat az 1.42-es frissítés!

Convoy MOD támogatás

A harmadik féltől származó módosítások támogatása a Convoy-ban nagyon hangos kérés volt a közösségünk részéről, amikor először kiadtuk a többjátékos módot. Azóta csapataink kiemelt prioritásként kezelik a MOD-ok használatának támogatását. 

Ez azonban nem volt könnyű feladat a csapatunk számára, különösen, amikor a profil helyreállításának kihívását kellett megoldani, amikor egy kulcsfontosságú MOD-ot eltávolítanak vagy megváltoztatnak, és láthatóvá kell tenni, hogy milyen MOD-ok hiányoznak a Steam Műhelyből, amikor a játékosok olyan szerverhez csatlakoznak, amely módosításokat tartalmaz. Mindent megtettünk, hogy leküzdjük ezeket az akadályokat, azonban lehet, hogy még van néhány dolog, amit finomítani és változtatni kell, mielőtt teljesen elégedettek leszünk az eredményekkel.

Egy teljesen új felhasználói felületet is létrehoztunk a MOD-támogatáshoz. Amikor belépsz a munkamenetböngészőbe, a jobb oldalon egy új részt látsz, amely felsorolja a szerver MOD-kompatibilitási követelményeit. Új ikonokat is beépítettünk a szerverekhez, hogy tudd, mely szervereknél van engedélyezve a MOD és melynél nincs.

Korábban a szerver munkamenet mellett egy piros vagy zöld ikon segítségével jeleztük, hogy tudsz-e csatlakozni a szerverhez, vagy sem, attól függően, hogy a munkamenet tele van-e, vagy a térképek kompatibilitásával kapcsolatos problémák miatt, vagy akár a különböző játékverziószámok miatt. Most egy narancssárga ikont vezettünk be, ami azt jelzi, hogy most nem tudsz csatlakozni a szerverhez, de az új MOD-szinkronizáló felhasználói felületen keresztül letöltheted a hiányzó módosításokat, és akkor csatlakozhatsz!

Ha hiányzik egy módosítás, és az elérhető a Steam Műhelyen keresztül, akkor a Steam böngészőn keresztül letöltheted, ami a játékban is megjelenik, így nem kell kilépned a játékból, hogy feliratkozz rá. Ez egy új ablakon keresztül lesz elérhető, amely akkor nyílik meg, amikor megpróbálsz csatlakozni egy olyan munkamenethez, ahol hiányzik néhány MOD. Ez az ablak a bal oldalon az összes jelenleg telepített mododat, a jobb oldalon pedig a szerver által használt összes modot fogja mutatni.

Ha a szerver olyan módosítást használ, amely NEM érhető el a Steam Műhelyben, és egy harmadik fél webhelyéről töltötték le, akkor a módosítást magadnak kell beszerezned. Sajnos a rendszerünk nem tudja ellenőrizni, hogy a szerver milyen verziójú modifikációval rendelkezik, vagy honnan származik. Ha minden szükséges szerverrel rendelkezel, a megerősítés gomb elérhetővé válik, és csatlakozhatsz a munkamenethez.

Arra számítunk, hogy a népszerű módosítások többsége a frissítéssel azonnal működni fog, azonban másokkal előfordulhatnak kompatibilitási problémák. Továbbá, néhány ritka esetben a MOD-ok használata a Convoy munkamenetekben az Open Beta alatt sérült profilmentésekhez vezethet. Ajánlott biztonsági mentést készíteni a profiladatokról, mielőtt átállnál erre a béta ágra. Azonban, ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy a mentéseid vagy a profilod megsérül vagy sérül, nagyon kérünk, hogy ezt a lehető legrészletesebb visszajelzéssel jelezd nekünk a fórumunkon (ETS2/ATS).

A MOD-szerzők legyenek tudatában annak, hogy néhány módosításhoz némi kiigazításra lesz szükség ahhoz, hogy megfelelően működjön a Convoyban. A hangmódosításokat a felhasználó helyben hallani fogja, de a többi játékos nem fogja hallani őket, mivel a távoli teherautók egyszerűbb hangsávot használnak (vagy csak az alapértelmezett teherautóhangokat hallják), ha a módosítás nincs így beállítva. A járművek, pótkocsik és rakományok módosításainak megfelelő közlekedési modelleket is tartalmazniuk kell, hogy a többi játékos láthassa és interakcióba léphessen velük.

A csapataink a nyílt béta alatt és azon túl is keményen dolgoznak majd azon, hogy leküzdjék azokat a nehézségeket, amelyek a harmadik féltől származó módosítások konvoj üzemmódban való használatával járhatnak. Segítségetek és hozzájárulásotok a nyílt béta alatt rendkívül értékes lesz csapataink számára, ezért kérjük, küldjétek el hibajelentéseiteket és visszajelzéseiteket a fórumunk megfelelő részein (ETS2/ATS). 

Várjuk a sok csodálatos és kreatív MOD-ot, amit a barátokkal való közös konvojozás közben használnak majd! Tervezzük továbbá, hogy a jövőben egy új GYIK-ot adunk ki naprakészebb információkkal, ahogy tovább dolgozunk a Convoy funkción. Az első Convoy GYIK blogunkat itt találjátok, amely a közösség legnépszerűbb kérdéseire ad választ!

Harmadik féltől származó módosításokat használtak fel a blogcikk illusztratív képernyőfotóinak elkészítéséhez. Azzal, hogy ezeket a nyilvánosan elérhető MOD-okat választottuk a képernyőképek elkészítéséhez, nem állítjuk vagy támogatjuk, hogy ezeket a MOD-okat vagy szerzőiket az SCS Software hivatalosan támogatja, elismeri, előnyben részesíti vagy ajánlja.

Force Feedback Frissítés

Az 1.42 frissítést hoz a Force Feedback profiljainkhoz a kormánykerékhez és a kontrollerekhez, amelyek kompatibilisek az Euro Truck Simulator 2-vel és az American Truck Simulatorral. 

A QA-nknak azonban nincs hozzáférése a piacon lévő összes különböző kontrollerhez, ezért a nyílt béta alatt arra kérünk, hogy segítsetek nekünk azzal, hogy elkülditek nekünk a visszajelzéseteket az általatok használt kormánykerékre vonatkozó információkkal együtt. Ez jelentősen segíteni fog nekünk a finomítások és változtatások elvégzésében, hogy minden kerékfelhasználó profitálhasson ebből a frissítésből.

Élvezd az újdonságokat, de ne feledd: ez csak egy nyílt béta, nem egy stabil, nyilvános verzió – így előfordulhat, hogy hibákkal, instabilitással, hibákkal vagy összeomlásokkal találkozol. Teljesen rendben van, ha meg akarod várni a végleges kiadást. De ha szeretnél segíteni nekünk abban, hogy gyorsabban eljussunk oda, örömmel fogadunk minden visszajelzést a fórumunkon és a hibajelentéseket ezekben a részekben – ETS2/ATS.

Kérjük, nézd meg a modding wikit a játék modjaival kapcsolatos részletekért.

Ha részt szeretnél venni a nyílt bétában, ezt a verziót a Steam public_beta ágában találod. A hozzáférés módja a következő: Steam kliens → LIBRARY → jobb egérgombbal kattints az Euro Truck Simulator 2/American Truck Simulatorra → Properties → Betas fül → public_beta → Public Beta 1.42. Jelszóra nincs szükség.


Tagged: , , , , ,