Az első Hírek a Dízájnról

 

Üdvözlet,
Kezdésképp egy szerencsétlen hírt osztunk meg veletek: Sajnos néhány problémába ütköztünk a Steames Teljesítmények kapcsán, így az ezt tartalmazó frissítés némileg késni fog, de jön, csak szeptember vége felé várható.És akkor a jó hír

A fejlesztői csapattal tartottunk hosszadalmas megbeszéléseket a dízájnról és a játék működéssel, mechanizmusokkal kapcsolatosan a közelgő és a későbbi fejlesztésekkel kapcsolatosan. Úgy döntöttünk megosztunk veletek is néhány információt a “kulisszák mögül”….

Az egyik ilyen fejlesztés, amiről megbeszélések folynak hosszú ideje az egy új DLC fajta –  a “tandem platós” kamionok

Az új típusú tandem platós kamionok megjelenése a játékban számos kihívást tartalmaz számunkra – a fejlesztők szeretnének egy játszható formulát kitalálni, de figyelembe kell vennünk, hogy ti, “sofőrök” is meg tudjatok birkózni a feladattal, de ez nem könnyű…

Természetesen ügyelnünk kell a problémamentes játékba integrálásra, fizikai tulajdonságokkal, gazdasággal, rakodó területek infrastruktúrájával… Vannak előnyök és hátrányok is, ez a kihívás meggyőzhet minket arról, hogy újragondoljuk az utánfutók tulajdonlási koncepcióját.

De ismertek minket, minél ambiciózusabbak vagyunk a játékmenet fejlesztése tekintetében, annál több időd vesz igénybe, hogy megvalósítsuk. Arra fogunk törekedni, hogy többféle elképzeléssel álljunk elő az utánfutók tulajdonlásával kapcsolatban, így az alábbiakban bemutatjuk az egyik lehetséges koncepciónkat ezzel kapcsolatosan –  egy különálló váz utánfutó, amire rá tudod majd helyezni a konténereket, tartályokat és egyéb olyan rakományokat, amelyek alkalmasak a tandem platós szállításra.

Egy sofőr számára ez teljesen új kihívást fog jelenteni, különösen a rakomány felvételére és leadására tekintettel. Szóval, ha úgy gondolod, hogy az ETS2 parkolási képességed közel tökéletes, akkor gondold újra! 🙂 A tandem platók a leválasztható váz utánfutókkal újra tesztelni fogják a manőverezési képességeidet. Természetesen, ha nem vagy hardcore játékos vagy csak jobban szereted a nyugalmat és csupán magát a vezetést, akkor továbbra is használhatod majd az automatikus parkolást.

Az áru leadás folyamata a tandem platós járművekkel:

  1. Megérkezés a célállomásra az áruval
  2. Betolatás a lekapcsolható váz utánfutóval az első lerakodó kapuhoz és a konténer lábainak leengedése.
  3. Előre haladás a lekapcsolható utánfutóval, hogy a konténer leválasztásra kerüljön.
  4. Megfelelő hely keresése, ahová a lekapcsolható utánfutót ideiglenesen leparkolhatod, majd az utánfutó lekapcsolása.
  5. Betolatás a második leadó kapuhoz és a konténer lábainak leengedése.
  6. Kihaladás előre a leparkolt konténer alól.
  7. A leparkolt utánfutó visszakapcsolása és új munka keresése.
Az áru felvételhez a fenti lépéseket fordított sorrendben kell végrehajtani.