Új fény és időjárás rendszer jön

[ratings]
Új fény és időjárás rendszer jön

Az ünnepek alatt csendes az irodánk, mivel a csapatunk tagjai az idejüket a családjaikkal töltik. De tudjuk, hogy a játékosok mindig friss információkat szeretnének kapni a projektjeinkről. Szóval következzen néhány fantasztikusan kinéző panorámakép Skandináviából!

Ahogyan azt már néhány korábban közzétett képernyőképünkről észrevehettétek, tekintélyes mértékű változások lesznek a játék környezetben. Több játékbeli dinamikusan előállított grafikus elem lett változtatva vagy fejlesztve, hogy sokkal gazdagabb színpalettát használjon, ahogyan azt ezen bejegyzésben mellékelt képeken is láthatjátok.

A legszembetűnőbb változások a rendszerben a HDR tónus számítások fejlesztése és a napsugarak.  Minden időjárási helyzet mostantól saját specifikus fény beállításokat kapott, lehetővé téve számunkra, hogy különböző megvilágításokat és tükröződéseket tudjunk létrehozni az aktuális játék környezet állapotához igazodva.

A napsugarak új számítási algoritmust használnak, ami lágyabb és valósághűbb effekteket hoz létre –  a naplementekori vagy napfelkeltekori vezetés az ETS2-ben soha nem látott távlatokat nyit meg és különleges élményeket fog nyújtani. Annak érdekében, hogy a tájképek kinézetét javítsuk, azt is eldöntöttük, hogy a köd/pára kalkulációs rendszert is megváltoztatjuk.

Mivel a dinamikus grafikus elemek előállítási kódja megváltozott, ezért rengeteg más objektum tulajdonságát is meg kell változtatnunk a játékban, hogy a fejlesztések hatásosak legyenek. Rengeteg tárgy textúráját meg kell változtatnunk, mint az épületekét, utakét, stb… Ezeket mind frissítenünk kell, hogy az új fény effektek és tükröződések megfelelően együttműködjenek az új rendszerrel.

Körülbelül a munka felénél járunk, még igazán sok feladat áll előttünk. A célünk az, hogy az itt ismertetett változtatásokat az új Skandinávia DLC-vel egy időben tegyük közzé. Viszont a jelentős vizuális változások a játék egészében megjelennek majd, nem csak a Skandináv DLC által lefedett területeken. Szóval, ha nem fogsz rohanni, hogy megvedd az új Skandinávia DLC-t, az előzőekben ismertetett fejlesztéseket akkor is élvezni tudod majd, egy ingyenes frissítés telepítésével, amit minden Euro Truck Simulator 2 tulajdonos megkap majd